Otetul-cateva intrebuintari


Cu toate că cei mai mulţi dintre noi utilizăm oţetul la preparatele alimentare: sosuri sau salate, acesta are numeroase proprietăţi benefice, care dacă ar fi cunoscute la nivel general, ne-ar face viaţa mai uşoară.

De exemplu, ştiaţi că dacă puneţi o cană de oţet şi o cană de apă într-un bol, în cuptorul cu microunde, iar apoi daţi drumul cuptorului să meargă vreme de două minute, acesta se va curăţa ca prin minune?

Ştiaţi că dacă fierbeţi 1 litru de oţet şi doi litri de apă, apoi puneţi lichidul în maşina de spălat, toate impurităţile şi depunerile de calcar vor fi dizolvate?

Ştiaţi că dacă lăsaţi bureţii pe care îi folosiţi la spălarea vaselor într-un bol cu oţet aceştia se vor dezinfecta?

Ştiaţi că dacă amestecaţi o cană de oţet cu două căni de apă şi puneţi soluţia într-o cafetieră, aceasta se va curăţa foarte bine?

Ştiaţi că dacă diluaţi o cană de oţet într-un lighean cu puţină apă şi spălaţi astfel covoarele, acestea vor avea culori mai vii şi se vor curăţa imediat?

SURSA

Anunțuri

Despre oanaclara

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele." - Rabindranath Tagore
Acest articol a fost publicat în Stiati ca.... Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Otetul-cateva intrebuintari

 1. ecoarta zice:

  Se pune lichidul in cuva pentru haine??? E vorba despre masina automata. Interesant!

 2. Loryloo zice:

  Ma pun chiar acum sa testez metoda de curatat cuptorul cu microunde! 😀

 3. geladumi zice:

  Eu am folosit metoda curatarii masinii de spalat de mai multe ori si v-o recomand cu toata increderea! Fac aceasta operatie de doua/trei ori pe an si nu mai folosesc deloc calgonul; mie mi-a vandut pontul chiar un depanator cu experienta.
  Am folosit otetul si la inviorarea culorilor covoarelor, s-a cunoscut diferenta si l-am mai folosit si la curatarea vasului de wc-am turnat 700 ml. otet in vasul toaletei seara, inainte de culcare, fiindca atunci, de regula se foloseste mai putin…a doua zi de dimineata am tras apa si vasul toaletei era stralucitor si fara nicio urma de tartru, excelent actionase. Abia astept sa folosesc si alte tipsuri , cafetiera, de exemplu…si daca-mi mai aduc aminte de altceva, revin si va spun aici, aveam o colectie de materiale de genul asta din „formula as” de acum douaj’de ani 🙂

  P.S.
  Ma bucur sa pot citi diverse pe blogul tau!

 4. Pingback: Trebuie să cumpăr oţet | disveria - d'une rêverie dysfonctionnelle

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s